Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









maandag 6 juni 2011

Verdwijnen, oplossen.


Een ongeschikt verhaal voor de buitenwereld, niets of niemand heeft er een boodschap aan.
Zelfs ik niet.
Een extreem "ik" verhaal, want ik ben aan het verdwijnen en aan het oplossen en ga pogen dit zonder humor te omschrijven....Want stel je voor dat het leuk wordt!
Alles is gerelateerd aan mijn verleden en dat is logisch, want je verleden los laten is echt niet hetzelfde als ontkennen waar je vandaan komt. De kruin van een boom zou acuut naar beneden donderen als hij zijn stam zou negeren en ontkennen. ( Humor?)
Zodra ik ontwaak uit mijn nachtelijke slaap heb ik steeds meer het bewustzijn van "het in alles aanwezig zijn", op een manier die ik nooit eerder ervaren heb.
Ooit werd ik regelmatig wakker en stormde angst en zorg mijn geest binnen of zelfs, nu komt het rare, enthousiasme, levenslust en ongeduld! Nieuwschierigheid naar hetgeen dat komen ging of zorg en angst voor hetgeen er mogelijk komen ging.
Het is waar, op dit moment in mijn leven word ik niet geteisterd door zorgen of een slechte gezondheid of persoonlijke rampen bij mijn naasten en dat maakt het leven natuurlijk lichter. Ja, dat is waar....
Toch is er een groot verschil met hoe ik daar vroeger tegen aankeek.
Nu ervaar ik "gewoon" dat het is zoals het is en ben in de rust van dat gegeven moment.
Voorheen had ik vaak de neiging om in rustige periodes, te leven in afwachting van onheil met in mijn achterhoofd; "Het kan toch niet zomaar goed gaan met me?".
Leven in het nu blijk ik niet van huis uit te hebben meegekregen. Wie wel vraag ik mij af?
Een mens zoekt vaak houvast in vergelijkingen en vergelijkingen gelden niet meer voor mij.
Ik herken mij niet meer in de grote behoeftes, dromen en fantasieën die anderen soms uitspreken over hun eigen leven. Vaak herken ik mijzelf ook niet eens meer in hun zorgelijkheid, hun onzekerheden en hun angsten....
Mijn pijnlijk verleden lijkt getransformeerd te zijn tot een bijzonder geschenk, want hoe anders kun je licht zo intens ervaren als je het zwartst van de duisternis nooit gekend hebt.
Kijk, en hier komt dat puur persoonlijke van het ervaren, het persoonlijke wat ik niet lijk te kunnen delen en waarvan ik gelukkig steeds minder de behoefte heb òm het te delen.
Ik ben op weg om te verdwijnen en op te lossen.
Zal ik er een spirituele draai aan geven?
De weg die Jezus ons wees, de weg die de boeddha ons voorhield, ze lijken een beetje op hoe ik het ervaar....
Maar dan gewoon, ongeschikt voor de geschiedenis boeken, gewoon hier met m'n niksie en m'n alledaagse allessie, niksie en allessie...waarschijnlijk onvertaalbaar.
En dat klopt, onvertaalbaar peroonlijk.

(Dit schrijfsel is ongecensureerd de ether ingestuurd, lang leve de "lol".)

1 opmerking:

  1. Je laatste blogje: oppervlakkigheid??
    Verre van dat Walter. Ik geniet ervan, hoe je het hele leven weet te integreren in al zijn hoedanigheden. Geweldig. Een grotere diepgang is ongekend.
    Ook geniet ik altijd weer van je prachtige schilderijen en ben stiekum een beetje jaloers. Ook op de manier waarop je tegenwoordig je werkzijze invult.
    Ik heb grote waardering voor jou als mens. Dat mag weleens gezegd worden.
    Juist als ik op zoiets wil reageren zet jij die mogelijkheid uit dus doe ik het hier. hihihi.
    En dit schrijven is geen reactie, maar een keus!!

    XXX
    Elly.

    BeantwoordenVerwijderen