Dit blog gaat over;



In feite gaat dit blog over alles wat een mens zoal in het leven tegen kan komen, weliswaar bekeken met een spirituele inslag ( alles heeft met alles te maken) maar wel het soort spiritualiteit dat terug te vinden en te herleiden is en naar het leven van alle dag. En natuurlijk geschreven vanuit een persoonlijke en altijd doorleefde visie. Liever geen theorieën die ik niet zelf aan der lijve heb ondervonden.
Daarnaast alles dat een mens inspireert tot een bewuste manier van in het leven staan.

Verder is mijn blog niet echt een 'per dag' blog, maar liever een blog dat je gewoon even leest.....

En verder vertegenwoordigt dit blog dat wat het leven mij brengt. Steeds weer nieuw en steeds weer anders!









donderdag 24 maart 2011

Onder druk staan.

Het kan ergens klein beginnen....of misschien heb je het altijd al gedaan?
Nèt even iets meer doen dan je aankan, nèt even een tikje meer geven dan je in huis hebt....
Natuurlijk doe je het graag, of misschien doe je het wel omdat je vindt dat het moet of doe je het om welke reden dan ook.
Over je grenzen gaan vanwege de verwachtingen van anderen, het kan er zomaar insluipen zonder dat je het zelf door hebt. Nee, ga je nou maar niet afvragen hoe je zo geworden bent, maar kijk liever naar het hier en nu.
Voor mij was 't even schrikken toen ik mij bewust werd van mijn grenzen.
Ik bleek dingen te doen die meer energie en inzet vereisten dan ik vaak in huis had. Zo af en toe je grenzen overschrijden kan echt geen kwaad hoor, je leert jezelf en soms de ander er beter door kennen. Het gaat pas mis als je niks met die opgedane kennis doet!
Kijk er maar eens naar wat je jezelf oplegt voordat je geïrriteerd raakt door jezelf wijs te maken dat anderen dat van je verlangen...
Toch haal ik het nog even aan...
Om mijn verslaving èn "verwarring"  helemaal los te kunnen laten, moest ik noodgedwongen rekening gaan houden met deze dingen. Kijken wat je werkelijk aankan. Zonder waarde oordeel of je door minder te doen een minder goed mens bent. Of jij jezelf dat nou wijsmaakt of dat je je het laat aanpraten....
En laat je geen oor aan naaien door de z.g. geweldenaren om je heen die veel meer aan kunnen dan jij!
Mensen laten vaak graag aan de ander zien wie ze hopen te zijn.
Kijk jij maar naar je eigen grenzen, het kan je gezondheid ten goede komen. Dat niet alleen, het kan ook je oprechtheid ten goede komen.
Doen, delen en geven vanuit wie je bent en wat je aankunt.
Daar doe je jezelf recht mee...en als je dan toch graag die "goede" mens wilt zijn?
Volgens mij doe je juist daardoor de ander ook recht.

( Dit schrijfsel was eigenlijk weer bestemd voor mijn kelder, maar ik zat toevallig hier en om nou helemaal weer naar "beneden" te gaan? Nee, laat ik mezelf nou maar niet onder druk zetten dacht ik en typte het hier. Jou zet ik ook niet onder druk hoor,  maar voor de verandering kun je alleen op dit stukje reageren via mijn kelder....helemaal rechtsonder. Meer "verrassingen"  inbouwen heet dat, om het webloggen voor mijzelf spannend te houden. (@@@) )